Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ



Ακολουθεί ανακοίνωση από το
ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ και ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΩΝ
Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για την δημιουργία δικτύου εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών και καθηγητριών διοργανώνουμε από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2009, ΗΜΕΡΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Καθηγητών και Καθηγητριών, με αφορμή και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού στις 5 Οκτώβρη.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ευχαριστεί από καρδιάς τα ΔΣ των ΕΛΜΕ καθώς και τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα στην πρωτοβουλία της ομοσπονδίας μας για την δημιουργία Πανελλαδικού Δικτύου Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ όλη της χώρας να οργανώσουν εθελοντικές αιμοδοσίες των συναδέλφων μας στην περιοχή τους.
Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, η επιτυχία της δημιουργίας ομάδων εθελοντών
αιμοδοτών καθηγητών σε μόνιμη βάση στις ΕΛΜΕ και ο συντονισμός των ενεργειών μας σε
επίπεδο ΟΛΜΕ, έχει ως στόχο:
α) την ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μας στο πολύ σημαντικό θέμα της εθελοντικής
αιμοδοσίας και την εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής τους,
β) τη συμβολή των εκπαιδευτικών στις αυξημένες ανάγκες αίματος της χώρας μας, που
αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (π.χ. πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς κ.ά.) ή περιπτώσεις έκτακτων κοινωνικών αναγκών (π.χ. πόλεμος, σεισμός κλπ) και
γ) να είναι δυνατή η προσφορά αίματος στους συναδέλφους μας ή σε συγγενικά μας
πρόσωπα σε περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο.

Πιστεύουμε πως πρέπει και στην ΕΛΜΕ Βοιωτίας με πρωτοβουλία του Δ.Σ. να δημιουργηθούν ομάδες εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών σε μόνιμη βάση. Η Πρωτοβουλία δεσμεύται να θέσει το θέμα στο προσεχές Δ.Σ (21/10) της ΕΛΜΕ.

Σε τελική ανάλυση το μέτρο του πολιτισμού και της ανθρωπιάς είναι η αλληλεγγύη, και όχι οι υποκριτικές ηθικολογίες και το κυνήγι των παραβατικών νέων και η συμόρφωσή τους με την αγιαστούρα.

1ο στραπάτσο: Παιδεία

Τη νύχτα η υπ. Παιδείας, Αν. Διαμαντοπούλου, με εγκύκλιο κατήργησε την ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία, επικαλούμενη έλλειψη πόρων, το πρωί την επανέφερε με ανακοίνωση (!)

Η πρόσθετη διδακτική στήριξη (ενισχυτική διδασκαλία) των παιδιών που δεν έχουν λεφτά για φροντιστήριο ήταν ένα μέτρο για το οποίο επαίροντο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Την Πέμπτη το βράδυ, η κ. Διαμαντοπούλου, πριν καλά - καλά αναλάβει τα καθήκοντά της, με έγγραφό της ανέστειλε "προσωρινά" το μέτρο ισχυριζόμενη ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι.
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, χθες, η κ. Διαμαντοπούλου ανακάλεσε την επίμαχη απόφασή της και δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα και να γίνουν οι προσλήψεις με αξιοκρατία και διαφάνεια.
Ωστόσο, αρνήθηκε να υιοθετήσει το αίτημα της ΟΛΜΕ, οι προσλήψεις να γίνουν από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών - ωρομισθίων ώστε να σταματήσει το εμπόριο ελπίδας. Υπολογίζεται ότι η δαπάνη για την πρόσθετη διδασκαλία ανέρχεται τα 45 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εμείς πάντως δεν ξεχνάμε την προεκλογική υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ ότι θα χρηματοδοτήσει από φέτος με επιπλέον 1 δισ. ευρώ την εκπαίδευση.