Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ε Υ Χ Ε Σ

Χ Ρ Ο Ν ΙΑ   Π Ο Λ Λ Α


Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α   Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ω Ν   Β Ο Ι Ω Τ Ι Α Σ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ή ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ...

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ   
    Τελικά η κρίση και οι «άγιες μέρες» που έρχονται τους έφεραν πιο κοντά.
    Η «συνεπής» και «υπεύθυνη» παράταξη ΠΑΣΚ πρότεινε τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού(;!) προεδρείου στην ΕΛΜΕ χωρίς την αντιπροσώπευση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ. Οι μέχρι χτες διαπρύσιοι κήρυκες των «ανίερων συμμαχιών» υπέκυψαν στην «λογική της κατάληψης των αξιωμάτων»,στην «λογική της καρέκλας» και μοιράστηκαν μαζί με τη ΔΑΚΕ όλα τα αξιώματα συναινετικά, προφανώς μετά από διάλογο και υπεύθυνη διαβούλευση.
    Η συναίνεση που ζητείται στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό για μια ακόμα «εθνική προσπάθεια» βρίσκει την εφαρμογή της στη «βάση». Ο καθένας φυσικά μπορεί να διαλέξει το δρόμο του.
    Εμείς, στο βαθμό που μπορούμε μέσα στο σωματείο θα προσπαθήσουμε να αντισταθούμε στις εξαγγελίες για τετραετές πρόγραμμα σταθερότητας, στη λιτότητα, την άγρια φορολόγηση, την πλήρη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, την κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργία την απαξίωση του δημόσιου σχολείου…
    Γι’ αυτό το λόγο κάναμε και πρόταση για κήρυξη από την ΕΛΜΕ 3ωρης στάσης εργασίας (συμπληρωματικής της 3ωρης της ΟΛΜΕ) ώστε να γίνει 24ωρη η απεργία της Πέμπτης 17/12. Την καταψήφισε η ΠΑΣΚ. Η «συνέπεια» του κυβερνητικού συνδικαλισμού πρέπει να είναι σταθερή.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ 53 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 176€

«Το ποσό των 8.200 ευρώ, που είναι τα αναδρομικά της ειδικής παροχής των 176 ευρώ για την τριετία 2002-2005, καταβλήθηκε ήδη στους 53 καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, που ήταν οι πρώτοι από τους χιλιάδες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας την αναδρομική απόδοση του συγκεκριμένου επιδόματος.

Πρωτεργάτες σε αυτόν τον πολυετή δικαστικό αγώνα των εκπαιδευτικών στάθηκαν έντεκα εκπαιδευτικοί της Αγωνιστικής Συνεργασίας, οι οποίοι μαζί με άλλα μέλη της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Τα Διοικητικά Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης δικαίωσαν τελεσίδικα το αίτημά τους, ενώ μετά την πρωτόδικη θετική απόφαση ακολούθησαν χιλιάδες αγωγές εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων αρκετές έχουν τελεσιδικήσει.
Παρά τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων να μην αποδώσουν το επίδομα στους εκπαιδευτικούς και να σταματήσουν το “τσουνάμι” των αγωγών, οι τελευταίοι δικαιώθηκαν τόσο από την ελληνική Δικαιοσύνη όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ανατρέψει την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης και η εξέταση της υπόθεσης εκκρεμεί…» (απόσπ. εφ. «ΑΥΓΗ» 09/12/2009).
• Απαιτούμε εδώ και τώρα να παραιτηθεί η σημερινή κυβέρνηση από την αναίρεση που άσκησε η προηγούμενη στο ΣτΕ και να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση στην καταβολή των αναδρομικών των 176€ σε όλους τους εκπαιδευτικούς σαν ελάχιστη απόδειξη της «διαφορετικής πολιτικής» που επικαλείται.
Περιμένουμε την ίδια απαίτηση και από τις άλλες παρατάξεις που χρόνια τώρα είχανε σημαία των διεκδικήσεων το αίτημα αυτό.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Εκπαιδευτικοί σε ομηρία

«Εργασιακή ανασφάλεια, ανασφάλεια σε σχέση με την απόληψη των αποδοχών, συνεχής ταλαιπωρία με την ανορθολογική αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος υπονομεύουν την προσφορά τους και την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή! - Κάθε είδους «παράγοντες» έχουν στο χέρι τους την εργασιακή τύχη των νέων εκπαιδευτικών! Βασική συνιστώσα επιτυχίας ενός εκπαιδευτικού συστήματος είναι οι εκπαιδευτικοί. Σε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα είναι απαράδεκτη η χρόνια απασχόληση μεγάλου μέρους του προσωπικού με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπως η αναπλήρωση και η ωρομίσθια απασχόληση».

Το παραπάνω απόσπασμα περιγράφει εύστοχα την εργασιακή ομηρεία των εκπαιδευτικών που εργάζονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι. Υπογράφεται από τη σημερινή υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και άλλους 16 βουλευτές [μεταξύ των οποίων και ο Β. Τόγιας], σε επερώτηση πριν από λίγους μήνες (26-2-2008) στη Βουλή.
Λίγες μέρες μετά την ανάληψη της νέας κυβέρνησης, αυτά ξεχάστηκαν και φέτος βιώνουμε μία από τις χειρότερες χρονιές στην εκπαίδευση με τα χιλιάδες κενά και έναν τεράστιο αριθμό ωρομισθίων ομήρων.
Ταυτόχρονα εντείνεται και η ανασφάλεια όλων αυτών των ανθρώπων που χρόνια τώρα κακοπληρωμένοι και περιπλανώμενοι περίμεναν μια εργασιακή «Ιθάκη». Μέσα από αυτό το σύστημα δεν εξαθλιώνονται μόνο οι άνθρωποι αλλά υποβαθμίζεται συστηματικά η δημόσια εκπαίδευση κάτι που αποτελεί δυστυχώς μία σταθερή «αξία» και «συνέπεια» όλων των κυβερνήσεων.
Το αίτημα για «μόνιμους διορισμούς» και κατάργηση της ωρομισθίας δεν είναι μια συντεχνιακή επιδίωξη, αφορά την ποιότητα της δημόσιας παιδείας, αφορά την ελληνική κοινωνία. Να μην το ανεχθούμε άλλο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

http://protovouliaviotias.blogspot.com

protovoulia2007@yahoo.gr

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Αποτελέσματα Εκλογών για ΔΣ ΕΛΜΕ Βοιωτίας, 2009

Ψήφισαν 671, Έγκυρα 657, Άκυρα: 6, Λευκά: 8


Ψήφοι, ποσοστά, κατανομή εδρών και αυξομειώσεις:

•ΠΑΣΚ: 344, ( 52,36%), 4 έδρες (+1)


•ΔΑΚΕ: 134, (20,40%), 2 έδρες


•Πρωτοβουλία: 129, (19,63%), 1 έδρα (-1)


•ΕΣΑΚ - ΔΕΕ: 45, (6,85%)


•Ανεξάρτητος: 5, ( 0,76%)