Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ .......

Νίκη των υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου.
Μετά τις κινητοποιήσεις τους [συμμετείχε το σύνολο των υπαλλήλων] και την κατάληψη του Ε.Τ., κατάφεραν και κέρδισαν το επίδομα που χρόνια διεκδικούσαν, ύψους 124€ το μήνα.
Τί πρέπει να κρατήσουμε από αυτήν την εξέλιξη;
  • ότι όσοι είναι αποφασισμένοι και πραγματικά θέλουν να αντισταθούν ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
  • ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ [ΠΡΟΣ ΛΥΠΗΝ ΤΩΝ ΠΑΣΚΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ], ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΗ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΛΥΚΑΝΑΛΤΑΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΜΑΛΓΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
  • Ότι είναι πλέον ΥΠΟΥΛΟ Ή τουλάχιστον ΑΦΕΛΕΣ να εκλιπαρείς την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ να σε ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΑ 175€.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ:
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 175€, ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ........

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι είναι μονόδρομος το γενικότερο πλαίσιο που βάζει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚ για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού, [γι΄αυτό άλλωστε τη διατύπωσε και έτσι], εκτός ........
εκτός από την ίδια την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ που έχει μπει κόντρα στον μονόδρομο, καβάλα στον  ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ & ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ [ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΤΣΕΡ] και με ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΚΑΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΜΗΔΕ  ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ.
Αυτών που επιμένουν ξεδιάντροπα να πρωτοστατούν στην απεργοσπασία, που με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία βάζουν τρικλοποδιές στο κίνημα που πάει να αναπτυχθεί, υπονομεύοντας εκ των έσω κάθε αντίσταση. Αυτών που τρέφουν αυταπάτες [όπως φάνηκε και από το κείμενο του προγραμματισμού που ψήφισαν στην ΕΛΜΕ], για τις προθέσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα του ίδιου του πρωθυπουργού, στον οποίο όπως έλεγαν τον Γενάρη, έχουν "απεριόριστη εμπιστοσύνη ότι θα καθαρίσει για όλους μας"].
Οι μάσκες για την ΠΑΣΚ έπεσαν, οι αυταπάτες διαλύθηκαν, ή θα συγκρουστείτε συντεταγμένα με τον ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ του ή θα του γυρίσετε την πλάτη τρέχοντας κι αλαλάζοντας "ΣΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ", εκδίδοντας ταυτόχρονα άσφαιρα  ευχολόγια/ανακοινώσεις, προσπαθώντας να προλειάνετε το έδαφος της θερινής/τελικής επίθεσης του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 7.00μ.μ.

στο παλιό Δημαρχείο Θήβας

συζητάμε με την Δέσποινα Σπανού,  μέλος της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ

για τα μέτρα, το ασφαλιστικό και τις επιπτώσεις στο παρόν και το μέλλον μας.

«Βάζουμε πλάτη» ή αντιδράμε;

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Εκ βάθρων αλλαγές στην Εκπαίδευση. Κάποια αυτονόητα ερωτήματα.

Διαβάστε το άρθρο του συναδέλφου, για τα εξαγγελθέντα νέα προγράμματα σπουδών και τον προσσανατολισμό τους, εν απουσία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΛΜΕ ΤΡΙΤΗ 16/3/2010

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Τρίτης, 16/3/2010 στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.

Για το σκοπό αυτό, η ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του απογευματινού κύκλου και τις 3 πρώτες των εσπερινών σχολείων.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν, την Πέμπτη, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οι απεργοί από όλους τους κλάδους και εργασιακούς χώρους, καθώς και φοιτητές, διαμαρτυρήθηκαν δυναμικά ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία, τα οποία χαρακτήρισαν κοινωνικά άδικα.
Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία άγγιξε το 90%.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έγινε στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Ξεχωριστή συγκέντρωση οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ομονοίας.
Στη Θεσσαλονίκη επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης οργάνωσαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ενώ το ΠΑΜΕ στις 10 στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Τα κυρίαρχα συνθήματα των διαδηλωτών ήταν: «Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές», «κανείς και τίποτα δεν θα τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους», «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»
Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ υποστήριξε ότι θα πρέπει να αποφασιστεί άμεσα Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κινητοποίησης ενάντια στις πολιτικές περιορισμού του εισοδήματος, των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. «Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και οι επιπτώσεις των μέτρων είναι πανομοιότυπες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αρα απαιτείται κοινή δράση και οργάνωση ταυτόχρονων και κοινών απεργιακών αγώνων σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε.
Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
Σε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους, αλλά και τους αγώνες των ελληνικών συνδικάτων για να μην περάσουν τα μονομερή, σκληρά, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα περικοπής μισθών και δικαιωμάτων, κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων που φέρνει η ανακοίνωση των μέτρων από την κυβέρνηση η "Πρωτοβουλία" καταθέτει τις ακόλουθες προτάσεις στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και ζητά να συζητηθούν εκτάκτως και άμεσα:
1. Αναβολή του προγραμματισμένου Δ.Σ. στις 10/3 και σύγκληση έκτακτου άμεσα

2.Δημιουργία τεσσάρων απεργιακών επιτροπών Θήβα-Λιβαδειά-επαρχία θήβας-επαρχία Λιβαδειάς από όλες τις παρατάξεις, με συμμετοχή εθελοντών μέχρι Δευτέρα μεσημέρι. Ενημέρωση των συναδέλφων Τρίτη,Τετάρτη και την οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας.
3. Να ζητηθεί άδεια διευκόλυνσης από τη Διεθύντρια και την Προισταμένη.
4. Ανάρτηση πανώ-αφισσών στις πόλεις και τα σχολεία
5.Μίσθωση λεωφορείου από την ΕΛΜΕ για συμμετοχή στο συλαλλητήριο στην Αθήνα στις 11/3 (με στάσεις σε Λιβαδειά –Θήβα-Σχηματάρι)
ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ;      ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ; 

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΆ

ΤΟ "ΠΑΚΕΤΟ"ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 16:00 on line

Απ'τη ρητορική της Διαμαντοπούλου να κρατήσουμε την ουσία:

ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα, ακόμη πιο σκληρά, μέτρα λιτότητας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Μέτρα που όχι μόνο δεν θα μας βγάλουν από την κρίση αλλά θα την επιδεινώσουν για να ξανακερδίσουν ΚΑΙ από τη διαχείριση της αυτοί που τη δημιούργησαν!!!

Έτσι με βάση τα μέτρα αυτά (περικοπή 12% στα επιδόματα και 30% στα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και επίδομα Αδείας) οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ονομαστική μείωση του μισθού τους κατά 1522 € (νεοδιόριστος) - 1715 € (στα 35 χρόνια υπηρεσίας) το χρόνο, χωρίς να υπολογίσουμε την παραπέρα μείωση της αγοραστικής αξίας του εισοδήματός τους μετά το πάγωμα μισθών που έγινε την περσινή χρονιά (2009). Αυτό σημαίνει ετήσια μείωση αποδοχών από 5,7% - 7,4%. Και αυτό όταν είναι γνωστό πως ο μισθός των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα κυμαίνεται από 1060 € (τον 1ο χρόνο) έως 1628 € (στα 35 χρόνια) καθαρά.

Και δεν φτάνουν μόνον αυτά.
• Παγώνουν οι συντάξεις.
• Μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Παιδείας και κατά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, οι πιστώσεις νέων προγραμμάτων του.
• Αυξάνεται η βενζίνη και ο ΦΠΑ και μαζί τους όλα τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών «θα είναι μόνιμα ώσπου να βγει η χώρα απ’ την επιτήρηση και μετά βλέπουμε»!!!

Βεβαίως κανένα μέτρο δεν ανακοινώθηκε για τους «έχοντες και κατέχοντες», για τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, για όλους όσους έκαναν πάρτυ τα προηγούμενα χρόνια (δες Ολυμπιάδα) με κρατικές επιχορηγήσεις.

Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί!

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους αυτή την ώρα από το δρόμο του αγώνα! Τα διλήμματα περί «εθνικής προσπάθειας» και «πατριωτισμού» απλώς επιχειρούν να συγκαλύψουν την αδικία και την μονόπλευρη επιβάρυνση.

ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Και η απάντησή μας πρέπει να είναι μαζική σκληρή και αποφασιστική.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΛΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ, ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ;
Την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 7.00μ.μ.

στο παλιό Δημαρχείο Θήβας

συζητάμε με την Δέσποινα Σπανού,

μέλος της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ

για τα μέτρα, και τις επιπτώσεις στο παρόν και το μέλλον μας.

Αντιδράμε ή κοιτάμε;

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ

Σειρά κινητοποιήσεων ενάντια τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, αποφάσισε το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών από αύριο θα είναι:
-Παράσταση - διάβημα στο Υπουργείο Οικονομικών, στη 1 το μεσημέρι, με προσυγκέντρωση στις 12.30 όλων των συνδικαλιστικών στελεχών (ΔΣ Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Συλλόγων) στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ (Φιλελλήνων και Ψύλλα 2).
-Συλλαλητήριο μεθαύριο, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια. Θα συμμετέχουν και Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία.
-Συμμετοχή στην παράσταση - διάβημα, που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Οικονομικών και τα Γραφεία της ΕΕ, τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ, Σταδίου 22).
-Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, 10 Μαρτίου, στις 12.30, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Προπύλαια Πανεπιστημίου), όπου θα κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι για τον πρωινό κύκλο και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα για τον απογευματινό.
-Μετάθεση της προγραμματισμένης απεργίας της 8ης Μαρτίου για τη 16η του μήνα, ώστε να συμπέσει με την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

ΜΕΤΡΑ ΦΩΤΙΑ. ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ;

Ένας εκπαιδευτικός με δεκαπενταετή προϋπηρεσία θα επιβαρυνθεί περίπου με 2.000€ ετησίως, από τη μισθοδοσία και 600-800€ από τις άλλες αυξήσεις:
  • Περικοπή δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας κατά 30%,
  • Περικοπή επιδομάτων κατά 12%
  • Αύξηση ΦΠΑ για τον πολύ χαμηλό συντελεστή από το 4,5% στο 5% για το χαμηλό από το 9% στο 10%, και για τον υψηλό από το 19% στο 21%
  • Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, με αποτέλεσμα επιβάρυνση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 3 λεπτά
  • Αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά
  • Μείωση κατά 100 εκατ. ευρώ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας και κατά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, των πιστώσεων νέων προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΠΑΚΕΤΟ", ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 4/3/2010:
Σας ενημερώνουμε ότι το συνολικό σχέδιο για το Νέο Σχολείο θα παρουσιασθεί από την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010 και ώρα 16:00.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την δημόσια τηλεόραση και θα αναμεταδοθεί στο διαδίκτυο από τους ιστοτόπους του Πανελλήνιου Σχολικού
Δικτύου http://www.sch.gr και του Υπουργείου Παιδείας http://www.ypepth.gr

Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ...

Με τις ευλογίες του Μητσοτάκη, που επιπλέον αισθάνεται δικαιωμένος, αφού εισακούσθηκε από τον Παπανδρέου, ανακοινώνει σήμερα ο Πρωθυπουργός τα νέα μέτρα, που θα στοχεύουν ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ.
  • ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
  • ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ Π ΕΙΣ ΤΗΝ 21η;

Καλά τα παραπάνω 6 Πι τα ξέρουμε, τα ζούμε στα σχολεία καθημερινά.
Τα άλλα 15 όμως ποιά είναι?
Ψάχνοντας βρήκαμε:


  1. ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ, (τί μου θυμίζει, τί μου θυμίζει, παλιό ε?)
  2. ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, (προτωφανείς αλλά φρέσκιες)
  3. ΠΑΓΩΜΑ, (ο φερετζές των περικοπών)
  4. ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ, (οι υποσχέσεις)
  5. Π ........ ΜΠΛΕ, (οι υποσχέσεις δικομματικά)
  6. ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ, (και αντιδραστικές οι ιδέες της Αννούλας)
  7. ΠΑΡΑΚΜΗ, (του δημόσιου σχολείου)
  8. ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ, (και απαξίωση του εκπαιδευτικού)
  9. ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ, (παιδεία για την οικογένεια)
  10. ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ, (ασύλου)
  11. ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, (σε κάθε μέτρο)
  12. ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ, (και αυτές κόπηκαν)
  13. ΠΑΡΕΛΘΟΝ, (το μέλλον που μας ετοιμάζουν)
  14. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, (για το καλό μας)
  15. Η λίστα είναι ατελείωτη, παρακαλώ συμπληρώστε .....

Το άλλο με το Γιωργάκη και την Αννούλα το ξέρεις;

 Ο Γιωργάκης, η Αννούλα και τα δικά μας καλόπαιδα,
το άλλο πώς το έλεγαν;
Ουσιαστική ενίσχυση του εκπαιδευτικού
με επιμόρφωση και αξιολόγηση;
ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ;
ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ:
ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕ.
ΙΔΟΥ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ: ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ;
Για την ιστορία, ο Πασκίτης που κράδαινε το πρόγραμμα παιδείας του ΠΑΣΟΚ και μας καλούσε να το διαβάσουμε σαν ευαγγέλιο
και μας κατηγορούσε για μηδενιστές, που είναι ο μπαγάσας;
Αυτοί που μας κατηγορούσαν πριν ένα μήνα για ενασχόληση με την επαναστατική γυμναστική, αλήθεια τί κάνουν στις απεργίες-χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τα αποτελέσματα της πολιτικής που με τρόπο ιδιοτελή και αισχρό υπηρέτησαν;
ή επεξεργάζονται εναλλακτικές προτάσεις υπέρβασης της κρίσης:
δυο ιδιαίτερα παραπάνω, τρία κρεμυδάκια στη γλάστρα, δυο μπολ απ' τη μαμά, δισεβδομαδιαίες παρακλήσεις και ευχέλαια;