Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΕΚ)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ
(Ανακοίνωση 2η)

Συνάδελφοι,σες
Μετά τις αρνητικές εξελίξεις στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, που οδήγησαν στην εκλογή προέδρου από την παράταξη της ΔΑΚΕ (Ιούλης 2009), επισημαίνουμε τα εξής:
Στη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (1/9) για τη συγκρότησή του σε σώμα οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις υποστηρίξαμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη να εκλεγεί προεδρείο από τις δυνάμεις που στήριξαν και ψήφισαν το πλαίσιο αποφάσεων του 14ου Συνεδρίου, χωρίς αποκλεισμούς και των άλλων παρατάξεων. Ένα προεδρείο που θα αγωνίζεται σταθερά και ανυποχώρητα για την ενότητα, τη συσπείρωση και την ενεργοποίηση του εκπαιδευτικού κόσμου, θα οργανώνει τους αγώνες μας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, θα διεκδικεί ανυποχώρητα τα αιτήματά μας, θα στηρίζει τη Δημόσια Εκπαίδευση και δεν θα υποτάσσεται στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και στις κομματικές σκοπιμότητες.
Διαπιστώσαμε δυστυχώς πως αυτή η εμφανής αναγκαιότητα για την ομοσπονδία δεν αποτελεί πλειοψηφική αντίληψη στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (δεν υφίσταται η αναγκαία 6η ψήφος από την εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων ή τον εκπρόσωπο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ). Αν αυτή η πλειοψηφία διαμορφωνόταν, θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις εκτιμάμε ότι η εκλογή στη θέση του προέδρου της ΟΛΜΕ εκπροσώπου της ΔΑΚΕ, σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο, είναι μια αρνητική εξέλιξη.
Είναι αναγκαίο να αποτραπεί το ενδεχόμενο όλες οι θέσεις του προεδρείου να καταληφθούν από εκπροσώπους της ΔΑΚΕ, εξέλιξη που θα είναι διπλά αρνητική για την εκπροσώπηση και τη λειτουργία της ομοσπονδίας. Στη συνεδρίαση του ΔΣ στη 1/9, προτείναμε ως λύση ανάγκης και διεξόδου, και με δεδομένο ότι επίκειται μια δύσκολη χρονιά, που απαιτεί τη μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση του κλάδου, τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, σε αντιπροσωπευτική δηλαδή βάση, χωρίς να θέτουμε ως όρο για τη δική μας συμμετοχή τη συμμετοχή όλων των άλλων παρατάξεων.
Επιμείναμε ότι όλοι έχουν την υποχρέωση να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι μόνο δικό μας θέμα, των ΣΕΚ, η αποτελεσματική για τους εκπαιδευτικούς και για το δημόσιο σχολείο λειτουργία της ΟΛΜΕ.
Η ΠΑΣΚ δεν έλαβε μέρος σε αυτή τη συνεδρίαση ακολουθώντας την τακτική αποχής που είχε υιοθετήσει μετά την εκλογή του προέδρου από τη ΔΑΚΕ. Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ πρότεινε αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο, με την προϋπόθεση πως θα συμμετάσχουν όλες οι άλλες παρατάξεις. Οι Συσπειρώσεις-Παρεμβάσεις επέμειναν στην άρνησή τους να συμμετάσχουν στο προεδρείο της ΟΛΜΕ σε κάθε περίπτωση, διατυπώνοντας ως «θέση αρχής» τη μη συμμετοχή τους στα προεδρεία των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων. Με αυτά τα δεδομένα ζητήσαμε ολιγοήμερη αναβολή της διαδικασίας συγκρότησης, ώστε να έχουν όλες οι παρατάξεις την άνεση χρόνου να εξετάσουν την πρότασή μας. Η αναβολή αυτή έγινε αποδεκτή και η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την ΠΕΜΠΤΗ 3/9.
Καλούμε τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον κλάδο και να συμβάλουν θετικά στη συγκρότηση του προεδρείου ώστε η ομοσπονδία να βγει στο προσκήνιο, να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, να οργανώσει την αντίστασή του κλάδου απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και να προωθήσει δυναμικά τις θέσεις του.
Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε ως μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στην υλοποίηση των αποφάσεων του Συνέδριου και στην αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Αθήνα, 1/9/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου