Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

1ο στραπάτσο: Παιδεία

Τη νύχτα η υπ. Παιδείας, Αν. Διαμαντοπούλου, με εγκύκλιο κατήργησε την ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία, επικαλούμενη έλλειψη πόρων, το πρωί την επανέφερε με ανακοίνωση (!)

Η πρόσθετη διδακτική στήριξη (ενισχυτική διδασκαλία) των παιδιών που δεν έχουν λεφτά για φροντιστήριο ήταν ένα μέτρο για το οποίο επαίροντο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Την Πέμπτη το βράδυ, η κ. Διαμαντοπούλου, πριν καλά - καλά αναλάβει τα καθήκοντά της, με έγγραφό της ανέστειλε "προσωρινά" το μέτρο ισχυριζόμενη ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι.
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, χθες, η κ. Διαμαντοπούλου ανακάλεσε την επίμαχη απόφασή της και δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα και να γίνουν οι προσλήψεις με αξιοκρατία και διαφάνεια.
Ωστόσο, αρνήθηκε να υιοθετήσει το αίτημα της ΟΛΜΕ, οι προσλήψεις να γίνουν από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών - ωρομισθίων ώστε να σταματήσει το εμπόριο ελπίδας. Υπολογίζεται ότι η δαπάνη για την πρόσθετη διδασκαλία ανέρχεται τα 45 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εμείς πάντως δεν ξεχνάμε την προεκλογική υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ ότι θα χρηματοδοτήσει από φέτος με επιπλέον 1 δισ. ευρώ την εκπαίδευση.

1 σχόλιο:

  1. ΣΧετικα με την προσθετη διδασκαλια τα πραγματα δεν ηταν και τοσο ροδινα και θεμιτα συντροοφοι και φιλοι.
    Ακομη δεν εχουν προβλευθει κωδικοι για να πληρωθουν οι αξιολογητες και οι εργαζομενοι αμοιβονταν μετα ...χρονους και καιρους!! το δε συστημα καταγραφης ηταν γριφος και δυσκολο λες και δεν το πληρωσαν απο το ΥΠΕΠΘ για να εφαρμοζεται και να εξυπηρετει τους αξιολογητες και τους εργαζομενους και τους ελεκτικους μηχανισμους για την ακριβεια και ορθοτητα των στοιχειων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή