Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΔΙΑ-ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ;

Οι 100 ημέρες του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνοδεύτηκαν εκτός των άλλων και από μία επικοινωνιακού τύπου πρακτική με την επιλογή στελεχών υπουργείων, αλλά και πρόσφατα των Περιφερειακών Δ/ντών Εκπαίδευσης. Με πρόσχημα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία καλούνται οι υποψήφιοι να υποβάλλουν μέσα από το διαδίκτυο τις αιτήσεις τους. Η πρακτική αυτή όσο κι αν φαίνεται ανοιχτή και δημοκρατική δεν παύει να είναι η φτιασιδωτή όψη παλιότερων πρακτικών. Διότι πρέπει να έχουμε υπόψιν μας τα εξής:

  • Οι υποψήφιοι επελέγησαν από την ίδια την Υπουργό.


  • Ανοιχτή χαρακτηρίζεται μια διαδικασία, όχι επειδή ο υποψήφιος έχει απλώς το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτησή του, αλλά όταν οι αιτούντες γνωρίζουν σαφώς τη μοριοδότηση που αντιστοιχεί σε κάθε κριτήριο επιλογής, όταν τα μόρια των αιτούντων είναι μετρήσιμα και μετά το πέρας της διαδικασίας δημοσιεύονται σε σχετική λίστα, για γνωρίζει ο καθένας τη σειρά επιλογής του.


  • Αξιοκρατική είναι μια διαδικασία όταν δημοσιεύονται τα απαιτούμενα προσόντα για μια θέση και μοριοδοτούνται οι αιτούντες με βάση τα προσόντα που διαθέτουν.

Δεν πρόκειται να μπούμε στη λογική να κρίνουμε τα πρόσωπα των Περιφερειακών Δ/ντών ή να αφήσουμε οποιοδήποτε υπονοούμενο για την επιλογή τους. Θέλουμε απλώς να επισημάνουμε ότι δεν πρέπει η επίφαση της «αξιοκρατίας» και της «διαφάνειας» στην επιλογή των στελεχών αυτών από την Υπουργό, να γίνει το άλλοθι ή η αρχή για να συνεχιστεί αυτή η πρακτική και στις επερχόμενες επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης. Άραγε, το Υπουργείο θα έχει λόγο σ’ αυτό, ή κι αυτό το νομοσχέδιο θα το συντάξουν ιδιωτικές εταιρείες με διαγωνισμό;
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου