Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Εκπαιδευτικοί σε ομηρία

«Εργασιακή ανασφάλεια, ανασφάλεια σε σχέση με την απόληψη των αποδοχών, συνεχής ταλαιπωρία με την ανορθολογική αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος υπονομεύουν την προσφορά τους και την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή! - Κάθε είδους «παράγοντες» έχουν στο χέρι τους την εργασιακή τύχη των νέων εκπαιδευτικών! Βασική συνιστώσα επιτυχίας ενός εκπαιδευτικού συστήματος είναι οι εκπαιδευτικοί. Σε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα είναι απαράδεκτη η χρόνια απασχόληση μεγάλου μέρους του προσωπικού με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπως η αναπλήρωση και η ωρομίσθια απασχόληση».

Το παραπάνω απόσπασμα περιγράφει εύστοχα την εργασιακή ομηρεία των εκπαιδευτικών που εργάζονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι. Υπογράφεται από τη σημερινή υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και άλλους 16 βουλευτές [μεταξύ των οποίων και ο Β. Τόγιας], σε επερώτηση πριν από λίγους μήνες (26-2-2008) στη Βουλή.
Λίγες μέρες μετά την ανάληψη της νέας κυβέρνησης, αυτά ξεχάστηκαν και φέτος βιώνουμε μία από τις χειρότερες χρονιές στην εκπαίδευση με τα χιλιάδες κενά και έναν τεράστιο αριθμό ωρομισθίων ομήρων.
Ταυτόχρονα εντείνεται και η ανασφάλεια όλων αυτών των ανθρώπων που χρόνια τώρα κακοπληρωμένοι και περιπλανώμενοι περίμεναν μια εργασιακή «Ιθάκη». Μέσα από αυτό το σύστημα δεν εξαθλιώνονται μόνο οι άνθρωποι αλλά υποβαθμίζεται συστηματικά η δημόσια εκπαίδευση κάτι που αποτελεί δυστυχώς μία σταθερή «αξία» και «συνέπεια» όλων των κυβερνήσεων.
Το αίτημα για «μόνιμους διορισμούς» και κατάργηση της ωρομισθίας δεν είναι μια συντεχνιακή επιδίωξη, αφορά την ποιότητα της δημόσιας παιδείας, αφορά την ελληνική κοινωνία. Να μην το ανεχθούμε άλλο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

http://protovouliaviotias.blogspot.com

protovoulia2007@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου