Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ή ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ...

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ   
    Τελικά η κρίση και οι «άγιες μέρες» που έρχονται τους έφεραν πιο κοντά.
    Η «συνεπής» και «υπεύθυνη» παράταξη ΠΑΣΚ πρότεινε τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού(;!) προεδρείου στην ΕΛΜΕ χωρίς την αντιπροσώπευση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ. Οι μέχρι χτες διαπρύσιοι κήρυκες των «ανίερων συμμαχιών» υπέκυψαν στην «λογική της κατάληψης των αξιωμάτων»,στην «λογική της καρέκλας» και μοιράστηκαν μαζί με τη ΔΑΚΕ όλα τα αξιώματα συναινετικά, προφανώς μετά από διάλογο και υπεύθυνη διαβούλευση.
    Η συναίνεση που ζητείται στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό για μια ακόμα «εθνική προσπάθεια» βρίσκει την εφαρμογή της στη «βάση». Ο καθένας φυσικά μπορεί να διαλέξει το δρόμο του.
    Εμείς, στο βαθμό που μπορούμε μέσα στο σωματείο θα προσπαθήσουμε να αντισταθούμε στις εξαγγελίες για τετραετές πρόγραμμα σταθερότητας, στη λιτότητα, την άγρια φορολόγηση, την πλήρη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, την κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργία την απαξίωση του δημόσιου σχολείου…
    Γι’ αυτό το λόγο κάναμε και πρόταση για κήρυξη από την ΕΛΜΕ 3ωρης στάσης εργασίας (συμπληρωματικής της 3ωρης της ΟΛΜΕ) ώστε να γίνει 24ωρη η απεργία της Πέμπτης 17/12. Την καταψήφισε η ΠΑΣΚ. Η «συνέπεια» του κυβερνητικού συνδικαλισμού πρέπει να είναι σταθερή.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

7 σχόλια:

  1. έχω μια άσχετη - σχετική απορία. Ο Αλεξίου που εκπροσωπεί την παράταξη πόσους ψήφους πήρε; Πόσο δημοκρατικό είναι άλλος να παίρνει τους περισσότερους ψήφους και άλλος να αναλαμβάνει. Κι αυτόν που τον τίμησαν οι συνάδελφοι με τους ψήφους τους να τους εκπροσωπήσει (βλέπε Φίλος) πόσο έντιμο είναι να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την κρίση τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρότι δεν εκπροσωπώ ούτε τον Φίλο ούτε τον Αλεξίου, θα προσπαθήσω να διατυπώσω την άποψη που υποστηρίζω και θα ήθελα να γίνει και κυρίαρχη μέσα στην παράταξη. Οι συλλογικότητες αποφασίζουν την εκπροσώπησή τους σε ένα θεσμικό όργανο με συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις, ανεξάρτητα από τη σταυροδοσία. Κι αυτό για τους εξής λόγους:
    1. Διότι αυτό σημαίνει συλλογικότητα
    2. Διότι κανένας δεν είναι πιό ίσος στους ίσους.
    3. Κινδυνεύουν να αναδειχθούν προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις και αποκλεισμοί ατόμων μέσω των σταυρών (δες τι γίνεται στις άλλες παρατάξεις)
    4. Δεν είναι σωστό 1-2 άτομα να συμμετέχουν στα όργανα κάθε φορά αλλά πρέπει να εναλλάσονται όλοι ώστε αν αποκτούν γνώση και εμπειρία.
    ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ, αλλά πιστεύω οτι άν εξηγείς την άποψή σου δεν έχεις να δώσεις "εξηγήσεις" σε κανένα
    Με εκτίμηση
    Γιάννης Κονιόρδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλε Κονιόρδο από τα ίδια σου τα λόγια φαίνεται ότι καλώς ή κακώς οι προσωπικότητες παίζουν καθοριστικό ρόλο και στις τάσεις και στις αποφάσεις και στις διαδικασίες, γι'αυτό και στο χώρο της Αριστεράς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές τάσεις. Θεωρώ ότι το να επιλέξει κανείς ποιός θα τον εκπροσωπίσει είναι ο πλέον δημοκρατικός τρόπος για να βάλεις μπροστά άτομα άξια που θα οδηγήσουν την παράταξη σε νέα δυναμική. Θα συμφωνήσω με το φίλο που άνοιξε την κουβέντα ότι η βάση-πλειοψηφία επέλεξε άλλον από αυτόν που συμμετέχει στην ΕΛΜΕ . Ρωτήθηκε αυτή η πλειοψηφία γι' αυτή την αντικατάσταση; Ιδανικό το "κανένας δεν είναι πιο ίσος στους ίσους", αλλά από τη στιγμή που η πλειοψηφία διάλεξε ποιός θα την εκπροσωπήσει κάνοντας χρήση της σταυροδοσίας (ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ), νομίζω ότι αυτός ο κάποιος θα έπρεπε να τιμήσει αυτή την επιλογή ή να μη διεκδικήσει ή να βοηθήσει διαφορετικά κι όχι μ' αυτο το τρικ, καινούργια άτομα να συμμετέχουν. Το κόλπο αυτό είναι δοκιμασμένο και από τις άλλες παρατάξεις οι οποίες όμως είναι γνωστό πως λειτουργούν, αλλά είναι αλλοίωση αποτελέσματος της εκλογικής διαδικασίας. Και δεν ταιριάζει στη δική μας παράταξη τέτοια απαξιώση των πολλών.
    Φιλικά Θέμης Αδαμόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Θέμη,
    έχω την εντύπωση πως μπορούμε να έχουμε "δίκιο" όλοι. Θα σου ξαναθέσω το σκεπτικό μου διότι πέτυχες την περίπτωση! Για να το ρίξουμε λίγο στην πλάκα σου λέω οτι πέρσι, ή πρόπερσι δεν θυμάμαι καλά, μίλησα στην συνέλευση και αφού προσπάθησα να εξηγήσω το πώς, κατά τη γνώμη μου ο συνδικαλισμός και ο εκπροσωπισμός δημιουργεί αυτή την απογοητευτική κατάσταση της μη συμμετοχής στις συνελεύσεις, κινητοποιήσεις κ.λ.π. είπα κάπως έτσι "...είμαι υποψήφιος αλλά δεν θέλω να με ψηφίσει κανένας διότι δεν θεωρώ οτι εκπρωσωπώ κανέναν... απλώς δηλώνω την παρουσία μου στο πολιτικό γίγνεσθαι μέσω μιάς συλλογικότητας στην οποία συμμετέχω και σας καλώ αυτή την συλλογικότητα να ενισχύσετε...". Την ίδια στάση κρατώ και στην καθημερινή μου επαφή με τους συναδέλφους. (Και πέτυχες την περίπτωση διότι ακριβώς αυτό λέω, να ρίξουν το ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό!). Για μένα θα ήταν ιδανικό αν μπορούσαμε να έχουμε αντιστοιχία ψήφων και υποψηφίων (εννοείται προς τα πάνω!)... Ασφαλώς και οι προσωπικότητες και τα άτομα είναι δρώντα υποκείμενα που επηρεάζουν ή διαμορφώνουν καταστάσεις όμως πιστεύω ακράδαντα οτι οι θεσμοί διαπαιδαγωγούν, δημιουργούν στάσεις και συμπεριφορές και τελικά αλλάζουν τους ανθρώπους και όχι το αντίστροφο. Πάντως, αυτό το θέμα που έθεσες θα μπορούσε να λυθεί με πρακτικό τρόπο, είτε ξεκαθαρίζοντας όπως λες οτι εμείς δεν διεκδικούμε προσωπικές ψήφους είτε συμμετέχοντας ας πούμε ο καθένας "ψηφοφόρος" στις συναντήσεις μας και να πει την άποψή του. Πάντως η δική μου άποψη και στάση είναι "μειοψηφία" αλλά πιστεύοντας οτι δεν γίνεται να πηγαίνει ο καθένας μόνος του θέτω τον εαυτό μου και τις απόψεις μου στην κρίση της ομάδας. Ελπίζοντας χωρίς "κόστος" για κανέναν και κυρίως για την παράταξη.
    Με εκτίμηση
    Γιάννης Κονιόρδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας δεν θέλω να εμπλακώ σε τέτοιες συζητήσεις ,αν και βλέπω στους νέους συνάδελφους να μπαίνουν σκεπτικά που δεν υπήρχαν σε άλλες εποχές .
    Σχετικά με την διαθεσιμότητα των ονομάτων των υποψήφιων στο ψηφοδέλτιο της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ χρειάζεται να ενημερωθεί ο πρώτος σχολιαστής ότι σε εμάς όλοι μαζί με συλλογικές διαδικασίες δημοκρατικής ευαισθησίας συν-βρισκόμαστε και συν- αποφασίζουμε με επιχειρήματα για κάθε ενέργεια και κάθε πράξη μας.
    Θέλω να πιστεύω όλοι όσοι δώσαμε το όνομα μας κάτω από τη συλλογική προσπάθεια να διεκδικήσουμε μια εκπροσώπηση στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ κινούμαστε πάνω σε ΑΡΧΕΣ και ΣΤΟΧΟΥΣ τις οποίες αρχές τις στηρίζουμε από όπου και αν υπηρετούμε και δεν βάζουμε το προσωπικό συμφέρον και προβολή .
    Αν και πιστεύω ότι δεν παίζουν και τόσο σημαντικό ρόλο τα πρόσωπα ,αλλά οι ιδέες τότε που το πρόβλημα για έναν συνάδελφο που ψήφισε με το σκεπτικό να στείλει στο ΔΣ μια φωνή με αρχές και στόχους που τον εκφράζουν? και που τόσα χρόνια με αλλαγές προσώπων πάντα υπηρετεί αυτή η παράταξη.
    Ίσως δεν γνωρίζει ότι οι εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στο ΔΣ πάντα επικοινωνούν με τη βάση και μεταξύ μας για το καλό του κλάδου ,της εκπαίδευσης και της δημιουργίας μέσα στην ΕΛΜΕ
    Ευχαριστώ για την υπομονή σας
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ
    Ενας υποψξφιος συνταξιουχος
    Στ.Σαλαπαταρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την εκλογική μας αποτυχία φέτος θα πούμε κάτι; Χάσαμε σε μια χρονιά περίπου το 18%!!! της εκλογικής μας επιρροής (από 159 το 2008, 129 φέτος). Καμμιά κουβέντα για τα αίτια της ήττας;
    Και βέβαια τα πρόσωπα έχουν κάποιο μικρό ρόλο και βέβαια οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ μεγαλύτερο, αλλά τελικά τι έφταιξε; Αφού επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη (ΟΧΙ ΤΩΝ 129 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ) στα ίδια πρόσωπα τότε αυτό να σημαίνει οτι κατι φταίει στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ;; Θέλει κουβέντα το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σοφή στους σοφούς είναι η στάση.
    Κάποτε επισκέφτηκε τον κ. Κ. ένας καθηγητής της φιλοσοφίας κι άρχισε να του μιλάει για τη σοφία του. Μετά από λίγη ώρα ο κ. Κ. είπε στον καθηγητή: κάθεσαι ενοχλητικά, σκέφτεσαι ενοχλητικά. Σαν τ’ άκουσε αυτό ο καθηγητής θύμωσε και είπε: δε μ’ ενδιαφέρει τι σκέφτεσαι για το άτομό μου, μ’ ενδιαφέρει να μάθω τη γνώμη σου γι’ αυτά που λέω. Αυτά που λες δεν έχουν περιεχόμενο, αποκρίθηκε ο κ. Κ. Σε βλέπω να βαδίζεις αδέξια, και το βάδισμά σου δεν έχει προορισμό. Μιλάς σκοτεινά και η ομιλία σου δε φωτίζει τίποτα. Βλέποντας τη στάση σου παύει να μ’ ενδιαφέρει ο στόχος σου.
    Μπρεχτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή