Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα, ακόμη πιο σκληρά, μέτρα λιτότητας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Μέτρα που όχι μόνο δεν θα μας βγάλουν από την κρίση αλλά θα την επιδεινώσουν για να ξανακερδίσουν ΚΑΙ από τη διαχείριση της αυτοί που τη δημιούργησαν!!!

Έτσι με βάση τα μέτρα αυτά (περικοπή 12% στα επιδόματα και 30% στα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και επίδομα Αδείας) οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ονομαστική μείωση του μισθού τους κατά 1522 € (νεοδιόριστος) - 1715 € (στα 35 χρόνια υπηρεσίας) το χρόνο, χωρίς να υπολογίσουμε την παραπέρα μείωση της αγοραστικής αξίας του εισοδήματός τους μετά το πάγωμα μισθών που έγινε την περσινή χρονιά (2009). Αυτό σημαίνει ετήσια μείωση αποδοχών από 5,7% - 7,4%. Και αυτό όταν είναι γνωστό πως ο μισθός των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα κυμαίνεται από 1060 € (τον 1ο χρόνο) έως 1628 € (στα 35 χρόνια) καθαρά.

Και δεν φτάνουν μόνον αυτά.
• Παγώνουν οι συντάξεις.
• Μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Παιδείας και κατά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, οι πιστώσεις νέων προγραμμάτων του.
• Αυξάνεται η βενζίνη και ο ΦΠΑ και μαζί τους όλα τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών «θα είναι μόνιμα ώσπου να βγει η χώρα απ’ την επιτήρηση και μετά βλέπουμε»!!!

Βεβαίως κανένα μέτρο δεν ανακοινώθηκε για τους «έχοντες και κατέχοντες», για τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, για όλους όσους έκαναν πάρτυ τα προηγούμενα χρόνια (δες Ολυμπιάδα) με κρατικές επιχορηγήσεις.

Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί!

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους αυτή την ώρα από το δρόμο του αγώνα! Τα διλήμματα περί «εθνικής προσπάθειας» και «πατριωτισμού» απλώς επιχειρούν να συγκαλύψουν την αδικία και την μονόπλευρη επιβάρυνση.

ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Και η απάντησή μας πρέπει να είναι μαζική σκληρή και αποφασιστική.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΛΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ, ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου