Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

 
Με μια απαράδεκτη πολιτικά και ηθικά απόφασή της η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ [ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ] αρνήθηκε να ψηφίσει τη συνέχιση της αποχής των εκπαιδευτικών από τα βαθμολογικά κέντρα.

Έβγαλε, έτσι, την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας από την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιπέσει και ταυτόχρονα έδειξε και τον πραγματικό ρόλο των «κυβερνητικών» συνδικαλιστών και των συνοδοιπόρων τους.

Είναι απύθμενη υποκρισία να επικαλείται το Υπ. Παιδείας την αγωνία των μαθητών/-τριών και των γονέων τους, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα κονδύλια για τη δημόσια εκπαίδευση, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τμήμα, προσθέτει νέους φραγμούς και εμπόδια στη μορφωτική πορεία των μαθητών/-τριών, υποβαθμίζει εργασιακά τους εκπαιδευτικούς και γενικά ξεθεμελιώνει κάθε κοινωνική πρόνοια.

Σε τέτοιες συνθήκες, το επίδικο δεν είναι πλέον η περικοπή των αμοιβών, αλλά η ίδια η αξιοπρέπειά μας απέναντι στην βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε από τα οικονομικά, ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

Υπάρχει τρόπος να τους σταματήσουμε. Και τον τρόπο αυτό τον έδειξαν οι συνάδελφοι στα βαθμολογικά κέντρα. Τον Σεπτέμβρη πρέπει να μας βρουν μπροστά τους δυναμικά και αποφασισμένα. Οι δυνάμεις της υποταγής πρέπει να απομονωθούν.

ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου