Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΛΗΞΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ- ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, δημιουργήθηκε  κλίμα έντασης  σε όλα τα σχολεία της Βοιωτίας εν αναμονή  του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ)
Τα καρακόλια (ΣΕΕΔΔ) του Αντώνη, του Βαγγέλη και του Φώτη «υποχρέωσαν» στελέχη της εκπαίδευσης και διευθυντές σχολείων να φορέσουν τη μάσκα του προστάτη των καθηγητών και να επιβάλλουν σε πολλές περιπτώσεις την καταστρατήγηση του ωραρίου και την  παραμονή  πέραν  του νόμιμου  ορίου στους καθηγητές. Για το καλό τους. 
Καταγγέλλουμε όλους τους δήθεν αιφνιδιαστικούς και ξαφνικούς ελέγχους που πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες κλιμάκια του ΣΕΕΔΔ σε δημόσιες υπηρεσίες.
Δεν είναι τυχαίο τώρα που η τρικομματική κυβέρνηση συναίνεσε για απολύσεις, ότι έρχεται στο προσκήνιο το θέμα των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών και των πειθαρχικών ζητημάτων που αφορούν στην τήρηση του ωραρίου και στη νομιμότητα των αναρρωτικών, των θεσμικών και των κανονικών αδειών.
Ας ψάξουν αλλού για «επίορκους» και «κοπανατζήδες»: Δεν κρύβονται στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων. Η εξουσία ξέρει να τους κρύβει από αδιάκριτα βλέμματα. Τους «τακτοποιεί» σε βουλευτικά γραφεία και σε οργανισμούς που παράγουν μίζες εκατομμυρίων ευρώ για τα αφεντικά τους. Τα λαμόγια και τα τσιράκια τους δε χτυπάνε κάρτα το πρωί, ούτε υπογράφουν παρουσιολόγια. Επίσης ιδιαίτερα στη Βοιωτία των 500 τουλάχιστον εργοστασίων ας ελέγξουν τη μαύρη αδήλωτη ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, που προσφέρουν Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι στο βωμό της εργοδοτικής κερδοφορίας-αυθαιρεσίας.
Έχοντας δημιουργήσει ένα αποπροσανατολιστικό και αρνητικό κλίμα προς τους δημοσίους υπαλλήλους χαρακτηρίζοντας τους «κοπανατζήδες» και «λουφαδόρους», έχοντας αναλάβει το ρόλο των μεταρρυθμιστών της δημόσιας διοίκησης και στηριζόμενοι σε καταγγελίες ανώνυμων πολιτών, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενισχύει το σώμα ελεγκτών (τρομοκρατών;). Επιπλέον, προτίθεται, με τα νέα οργανογράμματα, να συστήσει σώματα Εσωτερικών Υποθέσεων σε κάθε δημόσιο φορέα και σε κάθε υπουργείο, το οποίο θα εκτελεί τους ελέγχους για τον ΣΕΕΔΔ και έτσι θα επισπευτούν  οι πειθαρχικές διαδικασίες κατά των υπαλλήλων του δημοσίου. Άνοιξε ο δρόμος για πειθαρχικές διώξεις χωρίς μέτρο και για άμεσες απολύσεις. Ο δεύτερος γύρος θα έρθει με τις αξιολογήσεις.
Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών  είναι κατ΄ ανώτατο 30 ώρες εβδομαδιαίως, εφόσον τους έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου συγκεκριμένο έργο. Κατά συνέπεια, εκπαιδευτικός που συμπληρώνει το διδακτικό του ωράριο και δεν του έχει ανατεθεί άλλη εργασία, μπορεί να αποχωρήσει από το σχολείο.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου