Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μεταθέσεις, ενημέρωση από τον αιρετό των ΣΥΝΕΚ Χρήστο Φιρντινίδη

Συνάδελφοι,
Όπως   ήδη  έχετε δεί στο διαδίκτυο,  το ΚΥΣΔΕ  στη σημερινή του συνεδρίαση,  εξέτασε τις αιτήσεις μετάθεσης και κοινοποίησε την απόφασή του, για 607 μεταθέσεις !!, ποσοστό  5,4%  στο σύνολο των αιτήσεων!
Ενώ αρχικά συμφώνησαν όλα τα μέλη του ΚΥΣΔΕ η συνεδρίαση να γίνει την Πέμπτη, από τη στιγμή που οι πίνακες , μετά τις συνεχείς αιτήσεις μας  δόθηκαν μόλις την Τρίτη το μεσημέρι, τελικά κα ι με την πίεση της πολιτικής ηγεσίας, η πλειοψηφία αποφάσισε να προχωρήσει στην  «εξέταση» των αιτήσεων.
Ο αιρετός εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ, στη συνέχεια, ζήτησε η εξέταση να γίνει με βάση τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ και όχι με βάση τις πλασματικές εκτιμήσεις  του υπουργείου, όπως κατήγγειλε στο σύνολό τους η εκπαιδευτική κοινότητα.
Η διορισμένη πλειοψηφία του ΚΥΣΔΕ καθώς και ο αιρετός της ΔΑΚΕ ο οποίος ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τη διοίκηση, απέρριψαν την πρότασή μας και προχώρησαν στην «διαδικασία» με βάση τις  εκτιμήσεις του αλγόριθμου του υπουργείου.
Μια ουσιαστικά εικονική  διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε σε ελάχιστο χρόνο, υλοποιώντας την απόφαση του υπουργείου για ελάχιστες μεταθέσεις και τη διατήρηση των χιλιάδων «πλεονασμάτων».
Ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ κατέθεσε δήλωση καταγγέλοντας το σύνολο των διαδικασιών που ξεκίνησαν με την εφαρμογή της απαράδεκτης εγκυκλίου, αρνούμενος να υπογράψει τα πρακτικά της απόφασης του ΚΥΣΔΕ.
Αύριο θα σας κοινοποιήσουμε τη δήλωση καθώς και ενημέρωση  για τη συνεδρίαση.
Συνάδελφοι,
Η μνημονιακή  κυβέρνηση καθημερινά επιδεικνύει το αντιδημοκρατικό , αυταρχικό της πρόσωπο. Η πολιτική  του αποφασίζουμε και διατάζουμε, δίνει ξεκάθαρα το στίγμα για το τι θα ακολουθήσει, με ορατό πλέον τον κίνδυνο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε διαρκή αγώνα όλο το επόμενο διάστημα. Με μαζική συμμετοχή  να σταματήσουμε τις απολύσεις αναπληρωτών, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο,  τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας.Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε την πολιτική της «σιδερένιας πυγμής», του εκφασισμού της κοινωνίας και της εκτροπής από τη συνταγματική νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου