Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Όλα καλά;


Συνάδελφε δε θέλουμε να σε πείσουμε. Δε χρειάζεται. Έχεις ήδη καταλάβει από μόνος σου.
Προσπάθησαν να σε εξευτελίσουν, να σου μηδενίσουν την αξιοπρέπεια, υποτίμησαν το επιστημονικό σου ήθος και έργο, ισοπέδωσαν την κοινωνική σου υπόσταση, υποβάθμισαν το βιοτικό σου επίπεδο. Σε λοιδόρησαν, σε περιέφεραν σε δημόσιο εξευτελισμό στα ΜΜΕ, σε θέλησαν υποταγμένο, φοβισμένο, πειθήνιο στρατιωτάκι χωρίς προσωπικότητα και επιλογές.
Μετά από 3 χρόνια Μνημονίων και εφαρμογής ακραίων νεοφι­λελεύθερων πολιτικών που διαλύουν τη χώρα και εξαθλιώνουν τους πολίτες της βιώνεις την συνεχή κατρακύλα στην κοινωνική εξαθλίωση, την πλήρη απαξίωση κάθε έννοιας δικαιοσύνης και ανθρωπιάς σ’ ένα δρόμο χωρίς προοπτική.
Γι αυτήν την κατάσταση όμως φέρουν ευθύνη και τα συνδι­κάτα και οι ομοσπονδίες. Κυριαρχούμενες από φιλοκυβερνη­τικές ηγεσίες κατάφεραν να διαχειριστούν την οργή του κό­σμου με τρόπο ανώδυνο. Μέσα σ’ αυτή την τριετία έγιναν γε­νικές απεργίες διάρκειας 27 ημερών(!) που θεωρητικά θα εί­χαν ανατρέψει οποιαδήποτε κυβέρνηση. Η αναποτελεσματικό­τητά τους ήταν σκόπιμη για να εξουθενωθεί η αντίσταση των εργαζομένων και το σύστημα να εξακολουθεί να λειτουργεί εξαργυρώνοντας τους «αγώνες» των συνδικαλιστών με θέσεις σε υπουργεία και άλλα πόστα (ή «μετερίζια» κατά το προσφι­λώς λεγόμενο!). Παρόμοια η κατάσταση στην ΟΛΜΕ (από τις 11 θέσεις του Δ.Σ. ήταν: 4 ΔΑΚΕ, 3 ΠΑΣΚ, 2 ΣΥΝΕΚ, 1 ΠΑΜΕ, 1 Παρεμβάσεις) η οποία έφτασε σε κατάσταση διάλυσης -ειδικά τον τελευταίο χρόνο- με φυσικό επακόλουθο τις τελευταίες ακατανόητες και άστοχες αποφάσεις-παρωδία.
Στη χώρα των Μνημονίων η έννοια του «κοινωνικού αγαθού» είναι απαγορευμένη, η διάλυση συνεπώς και της Δημόσιας Παιδείας είναι νομοτελειακή και θα αποτελέσει μια ακόμα «ευκαιρία στην κρίση» για τους ιδιώτες. Όλα αυτά που ζούμε σήμερα (επιστράτευση, διαθεσιμότητες, πειθαρχικό δίκαιο, υποχρεωτικές μεταθέσεις, αξιολόγηση, απολύσεις) είναι η επί­δειξη πυγμής για να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις του ισχυ­ρότερου κλάδου εργαζομένων αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο. Η μετατροπή των εργαζόμενων εκπαιδευτικών σε ευέλικτους απασχολήσιμους μετακινούμενους σκλάβους, με την ενδοερ­γασιακή έριδα και το γλείψιμο στον αξιολογητή ως μέθοδο σω­τηρίας από τη διαθεσιμότητα και την απόλυση είναι σκηνές του έργου που μόλις άρχισε.
Οι υποστηρικτές των μνημονίων και τα φερέφωνά τους (μ’ όλες τις τελευταίες «κοινο-μετωπικές ή «ενωτικο-επαναστατι­κές» μεταμορφώσεις τους), υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ότι πρέπει να υπερασπίσουμε τα κλαδικά αιτή­ματα, να οχυρωθούμε πίσω από νομικές διεκδικήσεις, ότι όλα επιβάλλονται από τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, επιχειρήματα δηλαδή που συνοψίζουν τη λογική ότι πρέπει να αποδεχτούμε τη μοίρα μας.
Είναι οι ίδιοι που χρόνια σε χτυπούσαν στην πλάτη φιλικά τά­ζοντάς σου «εξυπηρετήσεις», οι ίδιοι που σε καθησύχαζαν ότι ο πανικός είναι προϊόν φημών και διαδόσεων (αλήθεια, τι απέγιναν οι «αυξήσεις» του νέου μισθολογίου;) που μετέτρε­ψαν το προσωπικό «βόλεμα» σε πολιτική πράξη παίζοντας στην πλάτη σου παιχνίδια προσωπικών  και κομματικών πολι­τικών επιδιώξεων.
Αγαπητέ συνάδελφε, μην πιστέψεις ότι σου αξίζουν όλα αυτά που βιώνεις. Μην αφεθείς σε άλλα χαμόγελα, σε άλλα χτυπή­ματα στην πλάτη, σε άλλες διαβεβαιώσεις. Αντέταξε την συνει­δητή σου πράξη στο ρόλο τους, ξεσκέπασε τα σχέδια τους, πάρε την τύχη σου στα χέρια σου. Το μέγεθος της προσω­πικής μας ευθύνης είναι τεράστιο. Ή θα ζήσουμε μέσα σ’ αυτό το κλίμα φόβου, ανασφάλειας και υποταγής που δη­μιούργησαν ή θα αντιτάξουμε την προσωπική και επαγγελμα­τική μας αξιοπρέπεια και την συλλογική μας αλληλεγγύη.
Η ανατροπή όλου του εφιάλτη που ζούμε είναι επιβεβλημένη και εφικτή και θα προέλθει από τη δημιουργία ενός μεγάλου μαζικού αγώνα εργαζομένων ανυποχώρητου κι ασυμβίβα­στου μακριά από τη λογική των ανώδυνων 24ωρων απερ­γιών.

Οι εκλογές για αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ
εί­ναι το πρώτο βήμα
για την αλλαγή του σκηνικού.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ

Στις 20 Ιουνίου έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις το σωματείο που σου αξίζει.
Η ψήφος σου είναι η φωνή σου.
Κάνε τους να το συνειδητοποιήσουν.
Στο έργο που εξελίσσεται να μην μείνουμε άλλο θεατές.
Έλα μαζί μας για να κάνουμε πάλι ισχυρό ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, όχι τους κυβερνητικούς “συνδικαλιστές” καριέρας.
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας έκλεψαν: τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας.

Καιρός να μας φοβηθούν
Δεν επαιτούμε
Απαιτούμε, διεκδικούμε, κερδίζουμε
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου