Εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Γεωργαντά Ελίζα, Γραμματέας, 6976438415,el_georganta@yahoo.gr

Πάγκαλος Γιάννης, Μέλος, 6974066489, gianpagalos@yahoo.gr

ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας:Αλεξίου Χρήστος, 6974977042,chrisalexiou1@hotmail.com

Α-ΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας: Φίλος Γιώργος, 6936803774,giorgosfilos2003@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΚΑ;

Μ' αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ευρωδιακστηρίου για την εξίσωση των ορίων ηλικιας ανδρών γυναικών, φαίνεται πως επιχειρείται παράλληλα το άνοιγμα του ασφαλιστικού για τους εγαζόμενους του δημοσίου.
Κάποιοι (που συχνά δίνουν τον τόνο στην κυβέρνηση για τις όποιες αντεργατικές πολιτικές), άρχισαν τα όργανα, για να δουν ποιός είναι διατεθιμένος να χορέψει.
Σύμφωνα με άρθρο (απόπειρα ερμηνείας της πιο πάνω δικαστικής απόφασης) του Πλάτωνα Τήνιου (Οικονομολόγου, επίκουρου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά): "το Ευρωδικαστήριο δεν αμφισβήτησε τις διαφοροποιήσεις ανδρών και γυναικών στη συνταξιοδότηση. Αμφισβήτησε ότι μπορεί να έχουμε μια κοινωνική πολιτική για τους Δημοσίους Υπαλλήλους και μια άλλη κοινωνική πολιτική για τους υπόλοιπους. Κάτι που ισχύει για κάποιους και όχι για όλους δεν μπορεί να είναι κοινωνική πολιτική. Επιγραμματικά, το Ευρωδικαστήριο δεν απαιτεί την εξομοίωση ανδρών και γυναικών στις συντάξεις. Απαιτεί : Την εξομοίωση του Δημοσίου με το ΙΚΑ", και καταλήγει: "Να παραδεχτούμε, επιτέλους, ότι πρέπει να μπει μια τάξη στις συντάξεις στο Δημόσιο". Στη συνέχεια υποδεικνύει τρόπους ξεπεράσματος των "τεχνικών προβλημάτων", με απώτερο αλλά εμφανή από τώρα στόχο την προς τα κάτω εξομοίωση.
Πρέπει να ομολογήσουμε πως ο κύριος καθηγητής είναι πιο κομψός από τον κο Μάνο που δήλωνε (Καθημερινή 18/11/07) : "Να διακοπεί κάθε συζήτηση για περισσότερη ευελιξία στον ιδιωτικό τομέα έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στον δημόσιο τομέα".
Τα όργανα λοιπόν άρχισαν και μετά τις ευρωεκλογές θα παίζουν δυνατά. Ποιός/α Θέλει να χορέψει πρώτος/η;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου